2010 Bahar Dönemi Aktif Üye Eğitimlerinin İkinci Kademesi sona erdi

 

Mayıs ayı içinde, İkinci Kademe eğitimlerimizi de bitirdik. İkinci kademeye toplam 121 arkadaşımız katıldı. Bu düzeyde bir katılım, aşamalı eğitimler için genelleme yapılacak olursa, en yüksek oranlara sahip eğitimler arasındadır. Bu başarı elbette öncelikle eğitimleri büyük bir ciddiyetle ele alan ve örgütümüzün aktif bir üyesi olma hedefiyle yoğun gayretler gösteren üyelerimizindir.

 

Bu eğitimlerimizi de yine Yalova'da yaptık. İki buçuk gün olarak planlanan eğitimin iki tam günü eğitimlere ayrılmıştı. Bu kademede, birinci kademeden farklı olarak sadece katılımcıların anlatıcı olduğu tarz değil, sendikal alandaki bilgi eksikliklerini gidermeye dönük seminerler de yer aldı.

 

İki günlük eğitimde Eğitim Servisimiz “Sendikacılığın Güncel ve Tarihi Sorunları İçin Genel Bir Çerçeve” adlı iki bölümden oluşan semineri verdi. Bu seminerde sendikal hareketin siyasal ve iktisadi geçmişi aktarıldı.

 

Eğitim servisimiz dışında, Kadın Dergisi editörleri Necla Akgökçe ile Selgin Zırhlı Kaplan da “Kadınlar ve erkekler için sendikalarda Toplumsal Cinsiyet çalışmaları” adlı semineri sundular. Üyelerimizin kadın erkek ilişkilerine farklı bir gözle bakmasını sağlayan bu seminerin çok yararlı bulunduğu bizzat üyelerimiz tarafından ifade edildi.

 

Grup çalışmaları için, Eğitim Servisimiz, bu dönem arkadaşlarımızın özgün ve günümüze uygun bir konuyu ele almalarını uygun buldu. “Yeni bir dünya kurunuz” başlığı altında ilk kez bu yıl uygulamaya soktuğumuz bu konu, çok canlı tartışmalar eşliğinde, çok zevkli sonuçlandı.

 

Aşağıda eğitime katılan arkadaşlarımızın isim listesi ile fotoğrafları bulunmaktadır.

              

2010 Bahar Dönemi Aktif Üye Eğitimleri / İkinci Kademe İsim Listesi ve Fotoğraflar