2010 yılı Bahar Dönemi Aktif Üye Eğitimlerinin Yalova’da yürütülen Birinci Kademesi sona erdi

Bilindiği gibi, sendikamız bu tür eğitimleri 3 aşamalı olarak yapıyor. Birinci kademeye şubelerin insiyatifiyle davet edilen genç üyelerimiz, ikinci ve üçüncü kademeler için ancak eğitimcilerimiz tarafından verilen ödevleri yaptıkları takdirde katılabiliyorlar. Birinci kademeye gelirken, üyelerimiz aslında nereye ve ne amaçla gittiklerinin tam olarak bilincinde olmuyorlar. Ancak, ikinci ve üçüncü kademelere katılma kararı tümüyle üyenin kendi irade, niyet ve kararlılığına bağlı olmaktadır. Buna rağmen, bu türden eğitimlerimizin niteliği gereği, her durumda, eğitimin başarısı için üyenin gönüllüğü esas alınmaktadır.

Her yıl aktif üye eğitimlerinde aktarılan konular ve bir sonraki aşamaya geçmek için yapılması gereken ödevlerde kısmi değişikler yapılıyor. Bu yıl ikinci aşamaya geçmek için konu olarak, “işyerlerinde imzalanan toplu sözleşmelerin okunması ve kendilerince toplu sözleşmede en önemli buldukları 3 maddenin niçin en önemli olduğunun bir makale halinde aktarılması” belirlendi.

4 grup halinde davet edilen ve iki buçuk gün süren eğitime toplam 147 üyemiz katıldı.

Şubelerimiz aktif üye eğitimlerine şubelerin üye sayısıyla doğru orantılı olarak belirlenen kontenjanları dahilinde yolladılar.

Bu arada, birkaç yıldır başlattığımız ve büyük yararlarını gördüğümüz bir uygulamamızdan bahsedelim. Daha önceleri sözlü olarak ilettiğimiz, “kadın üyelerimiz için pozitif ayrımcılık” talebimizi birkaç yıldır resmi yazışma ile bildiriyoruz. Her ne kadar sektörümüz erkek ağırlıklı bir sektör olsa da ve üyelerimizin ancak yüzde 3 ilâ 5 arası kadınlardan oluşsa da, bizler katılımcıların en az yüzde 20'lik kısmının kadınlardan oluşmasını istiyorduk. Bu sayede eğitimlerimize gelen ve sertifika almaya hak kazanan kadın sayımız çok artmıştı.

Ancak, 2010 Bahar Dönemi eğitimlerimize ne yazık ki tek bir kadın üyemiz bile katıl(a)madı. Umuyoruz ki, gelecek dönemlerde bu açık telafi edilir ve yine kadın ve erkek üyelerin eşit sayıda katıldığı bir eğitim yaparız.

Fotoğraflar İçin Tıklayınız

1.Grup Katılımcıları                   2.Grup Katılımcıları                 3.Grup Katılımcıları                   4.Grup Katılımcıları