2010 Bahar Dönemi Aktif Üye Eğitimleri / Üçüncü Kademe

Aktif Üye Eğitimleri'nin 3. Kademesini bitirdik. Daha önce ödev yaparak son aşamaya katılmaya hak kazanan üyelerimiz sertifikalarını aldılar. Üçüncü kademe eğitimler için bölge değiştirmenin daha iyi olacağını belirten üyelerimizin taleplerine uygun olarak, eğitim yerini değiştirdik ve daha mütevazi bir otele sahip olan Şile'de yaptık.

 

Üyelerimiz 3. Kademe eğitime iki grup halinde davet edildiler. Toplam 103 üyemizin katıldığı eğitimlerimiz 4-5 Haziran ile 8-9 Haziran 2010 tarihlerinde yapıldı. Eğitim servisimizin aktardığı teorik konuların yanı sıra, bu kez genel merkez yöneticilerimiz de arkadaşlarımızla buluştular.

 

Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen sertifika alacak olan arkadaşlarımızın siyasete, örgüte ve işyerlerine dair sorularını cevapladılar. Böylece gelecek yıllarda örgütün her kademesinde aktif birer üye olarak mücadele yürütmelerini umut ettiğimiz üyelerimiz Sendikanın en üst kademesinde yer alan yöneticileriyle birebir görüşme ve tartışma olanağı buldular.

 

Üçüncü kademe eğitimlerimizde bir de kendi açımızdan ilk kez yaptığımız ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz bir etkinliğimiz daha oldu: İkinci kademe eğitime gelenlerin hepsine sendika uzmanı arkadaşımız Zafer Aydın tarafından yazılmış “Kanunsuz Bir Grevin Öyküsü Kavel 1963” adlı kitabını hediye etmiştik. Bu kademede Zafer dostumuz bizi kırmadı ve bizzat gelerek kitabı anlattı, Kavel direnişinin önemini aktardı ve kitabı okuyanlarla tartıştı. Okudukları kitabın yazarı ile tanışma olanağı bulmaları üyelerimizi de çok ilgilendirdi ve ufuklarının açılmasına katkıda bulundu.

 

Yine ikinci kademe biterken talep ettiğimiz “ürettiğiniz bir mamul maddeyi getiriniz” çağrımıza pek çok arkadaşımızın uymuş olması, zengin bir Petrol-İş'in Ürettikleri sergisini açabilmemizi sağladı. Kürsüye çıkıp iki cümle okumaktan bile çekinen arkadaşlarımızın, kendi ustalık alanlarını aktarırkenki özgüvenlerini, coşkularını ve heyecanlarını görmek de bizleri çok sevindirdi.

 

Umut ediyoruz ki, bundan sonra da sertifika alan tüm arkadaşlarımızla gelecekte de değişik vesilelerle buluşma imkânı buluruz.

 

Üçüncü Kademe İsim Listesi ve Fotoğraflar