İnsanlık suçu işleyen İsrail Hükümeti'ni ve İskenderun'da  6 askerimizi şehit eden saldırganları şiddetle kınıyoruz!

 

 

 

 31 Mayıs 2010

 

 

İsrail Hükümeti'nin,  “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında Filistin'in Gazze şehrine yardım götüren gemilere yaptığı saldırıda ilk belirlemelere göre 10'dan fazla insanın yaşamını yitirmesi, bir çok insanın yaralanması, İskenderun'da da Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na düzenlenen roketatarlı saldırıda 6 askerimizin şehit olması, 2'si ağır, 8 askerimizin yaralanması ülkemizde ve örgütümüzde büyük bir üzüntü yaratmıştır.

 

İsrail Hükümeti tarafından ambargo uygulanan Gazze halkına insani yardım götürmek üzere 50 ülkeden yola çıkan ve gönüllülerden oluşan yardım gemisindeki insanlara yapılan bu saldırı bir katliamdır, vahşettir. İsrail'in yardım gemisine saldırısı, dünyanın savaş isteyen güçlerinin karanlık yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Uluslararası bütün anlaşmaları çiğneyerek  yardım gemisine saldıran İsrail Hükümeti'nin  yaptığı bu katliamı şiddetle kınıyor, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Uluslarası toplumun ve Türkiye'nin, dünya barışından yana olan güçlerin, bu katliam nedeniyle İsrail Hükümeti'ne en ağır tepkiyi göstereceklerinden eminiz.

 

Diğer yandan İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na yapılan saldırıyı da şiddetle kınıyor  ve lanetliyor, saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ülke savunması için kutsal görevlerini yaparken şehit düşen 6 askerimizin ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.

 

Asker ya da sivil insanlarımızın ölümüne neden olan, ülkemizde ve bölgemizde korku ve yılgınlığı yaygınlaştırmayı, barış içinde ve kardeşçe birarada yaşamak istediğimiz bu coğrafyada barış ve istikrarı bozmayı amaçlayan bu tür saldırılar hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU