ZONGULDAK'TAKİ MADEN OCAĞINDA MEYDANA GELEN GRİZU PATLAMASI  ÜLKEMİZDE BÜYÜK  BİR ENDİŞE VE BEKLEYİŞE NEDEN OLDU

 

 

30 madencinin sağ olarak kurtarılması en büyük temennimizdir

 

 

 

Zonguldak'ın Gelik Beldesi'ndeki, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait yeni açılan kömür ocağındaki grizu patlamasında 11 işçi yaralanmış, 30 işçiye ise hala ulaşılamamıştır.  30 madenci kardeşimize bu zamana kadar ulaşılamaması endişelerimizi artırmış, ülkemizde büyük bir elem, örgütümüzde derin üzüntü yaratmıştır.

 

Son yıllarda ne yazık ki ülkemizdeki maden ocaklarındaki kazalar, grizu patlamaları artarken hala sorumluların gerekli tedbirleri almadıkları görülmektedir. Maden ocaklarındaki kazalar adeta katliam gibi yaşanmaktadır. Son yıllarda onlarca madenci maden ocaklarında yaşanan kazalarda yaşamını yitirmiştir.

 

Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait kömür ocağı işletmesinin Yapıtek adlı taşeron bir firma tarafından yapıldığı, işçilerin sendika üyesi olmadıkları görülmektedir. Maden işletmeciliğindeki taşeronlaşma bu tür kazaların artmasına neden olmuştur.

 

Yaşanan bu büyük kaza nedeniyle Petrol-İş Sendikası olarak Genel Maden İşçileri Sendikası'nın endişe ve üzüntülerini paylaşırken, grizu patlamasında yaralanan işçi kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kömür ocağında mahsur kalan 30 madenci kardeşimizin de bir an önce sağ-salim kurtarılmasını temenni ediyoruz. 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

 

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU