22  Aralık 2010

 

 

BASIN DUYURUSU...BASIN DUYURUSU...

 

 

 

ÇORLU ASB'DE ÜRETİM YAPAN HİNT FİRMASI POLYPLEX PETROL-İŞ'E ÜYE OLAN  İŞÇİLERİ İŞTEN ÇIKARTTI

 

Üretici firmalar için cennet olan serbest bölgeler işçiler için cehenneme dönüştü

 

Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi'nde 5 yıldır üretim yapan Hindistan kökenli Polyplex Europa Polyester Film San. ve Tic. A.Ş. firması sendikamızda örgütlenen işçilerden 5'ini haksız nedenlerle işten çıkarttı. Polyester (bopet), film paketleme, pet film, pet chips, elektrik ve diğer endüstriyel malzemelerin önde gelen üreticilerinden biri olan Polyplex Europa, kendi alanında dünya pazarının üçüncü büyük firması. Fabrikada 250 işçi çalışıyor. Firma, Çorlu Serbest Bölgesi'nde kısa sürede büyüyerek üretimini 2 bin 500 metrik tondan 5 bin 500 metrik tona çıkardı, ihracatını katladı; ancak 5 yıldır özveriyle çalışan işçilere vaat ettiği haklarını vermedi.

 

İnsanca yaşanacak bir ücret, insanca çalışılacak bir ortam sağlayabilmek için Polyplex Europa işçileri Kasım ayı başından itibaren sendikamız Petrol-İş'in Trakya şubesinde örgütlendiler. Sendikamızın, sözleşme yetkisi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurduğu bir süreçte, firma sendikamıza üye 5 işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarılan üyelerimiz fabrika önünde direniş başlatırken, Polyplex Europa'nın diğer işçileri de direnişi destekliyor.

 

POLYPLEX İŞVERENİNİ PROTESTO EYLEMİ:

 

23 Aralık Perşembe günü, saat 12.00'de Sendikamız Genel Sekreteri Mustafa Çavdar, Trakya Şube yöneticilerimiz ile Polyplex işçilerinin ve Çorlu'daki emekçilerin de katılımı ile fabrika önünde kitlesel basın açıklaması yapılacak, Polyplex işverenini protesto eylemi gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

TARİH :      23 Aralık 2010 Perşembe, SAAT: 12.00

YER     :      Polyplex Europa Polyester Film San. ve Tic. A.Ş, Avrupa Serbest Bölgesi, 132 Ada, 11 Parsel, Velimise Mevkii,

Çorlu, Tekirdağ.