TERÖRÜN HAKLI GEREKÇESİ OLAMAZ!

 

Güngören katliamını yapanları nefretle ve şiddetle kınıyoruz!

 

 

 

   28.07.2008

 

İstanbul - Güngören semtinde 27 Temmuz akşamı meydana gelen iki ayrı patlamada, 17 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, aralarında ağır yaralılar da olmak üzere 100'ün üzerinde vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan ve hepimizi yürekten yaralayan terör eylemini nefretle ve şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 

Kadın- erkek, genç-yaşlı ve çocuk ayırımı yapmaksızın sokaktaki herkese yönelik olan terör bir insanlık suçudur. Sadece olaya maruz kalanları değil, toplumun tüm kesimlerini korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışan terör saldırıları, ülkede yaşayan tüm vatandaşların sokağa çıkma, işine gitme, evine dönme gibi en doğal yaşam haklarını bile kullanamaz hale getirmeyi hedeflemektedir.

 

Bu katliamı yapanlar bilmelidirler ki bu tür hunharca saldırılarla, şiddetle, masum insanların canına kastederek hiçbir amaca, hedefe ulaşılamaz. Ülkemizdeki toplumsal barışı ve huzuru bozmaya yönelik bu vahşeti bir kez daha lanetliyor, olayın bir an önce aydınlatılarak, katliamın faillerinin adalete teslim edilmesini bekliyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU