İŞVERENİN KATI TUTUMU NEDENİYLE ANLAŞMA SAĞLANAMADI, 141 PETROL-İŞ ÜYESİ İŞÇİ GREVE ÇIKTI  

 

Neşe Plastik işçileri grevde...

 

13.05.2008

 

İstanbul 2 Nolu şubemizin örgütlü olduğu, Gebze - Şekerpınar, TOSB-TAYSAD Organize Sanayii Bölgesi'nde kurulu Neşe Plastik Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti işyerinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün greve çıkıldı. 141 Petrol-İş üyesi işçinin greve çıktığı işyerinde TİS görüşmelerine 5 Aralık 2007 tarihinde başlandı ancak bu zamana kadar bir sonuç alınamadı. 

 

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren tarafının ücret ve ücretle bağlantılı maddelerde artış yapmama iradesi nedeniyle uyuşmazlık prosedürü başlatıldı. Ortalama ücretin 750 YTL ve sosyal yardımların son derece düşük olduğu işyerinde, daha sonraki süreçte işverenin “zam vermeme”  yaklaşımı aşılabilmişse de verilen teklifin düşük olması nedeniyle anlaşmaya varılamayarak sendikamıza üye 141 üye greve çıktı.

 

Grev uygulamasının başladığı bugün sendikamız yöneticilerinin işveren ile son bir kez daha görüşme yapmalarından da sonuç alınamadı. Bunun üzerine Neşe Plastik işçileri, Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Çavdar, Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen ve Genel Yönetim Sekreteri Mehmet Güray ile  birlikte grev uygulamasını başlattılar. Neşe Plastik işyeri önüne, “Bu işyerinde grev var” pankartı asıldı.

 

Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar grevin başlamasıyla ilgili olarak üyelerimize ve kamuoyuna yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Öncelikle merkez yönetim kurulu adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın yurtdışında olduğu için aranızda bulunamadı ama en kısa sürede gelecektir.

Sözleşme müzakereleri ile ilgili gelişmeleri biliyorsunuz. Bugün biz yine nezaket gereği, greve çıkmadan önce işverenle bir görüşme yaptık. Petrol-İş olarak hiçbir zaman grevi amaç olarak görmeyiz, illa ki grev yapacağız diye bir kural yoktur.  Kamuoyu Petrol-İş'i tanıyor, işveren de tanıyor. Son dakikaya, son saniyeye kadar zorlarız ama olmuyorsa grevden de korkmayız.  Ama maalesef son dakikada da düne kadar söylenen sözlerin hiçbirinin dışında başka bir sözle karşılaşmadık. “

 

Son görüşmede de gelinen rakamların aynı rakamlar olduğunu, işverenin Petrol-İş'in taleplerine yaklaşmadığını söyleyen Çavdar şöyle devam etti: “Ama maalesef olmadı. Greve çıkılması hiç birşeyin sonu değildir. Grev de bir haktır. Grev en son kullanılacak bir haktır ama sonuç alınacaksa bu hakkımızı da sonuna kadar kullanacağız. Bundan sonraki gelişmeleri birlikte izleyeceğiz. Petrol-İş sonuna kadar zorlar ama anlaşma olmazsa grev kararı alınır ve grev başlar.  Grev bitinceye kadar da burada sizlere sahip çıkar. Petrol-İş her zaman için işçilerin, üyelerinin yanındadır. Buradan işverene bir kez daha çağrı yapıyorum, eğer işverenden bir çağrı gelirse biz anlaşmaya hazırız. Çünkü bu grevi bizler bitireceğiz. Bu grev bitmeden zaten işyerinde üretim yapılamayacak. Şu an sözün bittiği andır. Bizim taleplerimiz haklı ve gerçekçi talepler.  Petrol-İş yönetim kurulu adına grevin Petrol-İş'e ve Türkiye işçi sınıfı hareketine hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Sendikamız Genel Sekreteri Mustafa Çavdar'ın konuşmasından sonra Petrol-İş üyesi Neşe Plastik işçileri davul zurna eşliğinde halay çekerek grevi başlattılar.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU