Basın-İş ve E-Kart işçilerinin grevini destekliyoruz!

 

 

17.06.2008

 

 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu, Eczacıbaşı-Alman Giesecke-Devrient ortaklığıyla faaliyet gösteren E-Kart Elektronik Kart Sistemleri Sanayi ve Tic. A.Ş işçilerinin grevini destekliyor ve grevin başarıya ulaşmasını temenni ediyoruz.

 

E-Kart işçileri 2006 yılından itibaren Basın-İş Sendikası'nda örgütlenmişler ancak işverenin uyguladığı baskı ve yıldırma politikaları nedeniyle bu zamana kadar toplu iş sözleşmesi masasına oturamamış ve 16 Haziran tarihinde greve çıkmışlardı.

 

E-Kart işçilerinin karşılaştıkları bu uygulama ne ilk, ne de tektir.  Medyada demokrasi, insan hakları, Avrupa Birliği standartları, evrensel değerler konusunda ahkam kesen anlı-şanlı işverenlerimiz sıra, fabrikalarında çalışan işçilerin, emekçilerin haklarına gelince görmüyorlar, duymuyorlar, işitmiyorlar. Baskı ve yıldırmalarla işçilerin en temel haklarına saldırmaktan geri durmuyorlar.

 

Petrol-İş Sendikası olarak, Basın-İş Sendikası'nı ve E-Kart işçilerini kutluyor, emekçilerin yanında olacağımızı bildiriyor ve bu grevin başarıya ulaşacağına inanıyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu adına

Mustafa ÖZTAŞKIN
Genel Başkan