SELAM OLSUN EMEĞİN ÇOCUKLARINA!

 

Gökkuşağı Çocuk Dergimiz 100'üncü sayısına ulaştı

 

05.06.2008

 

Üyelerinin ekonomik, sosyal, kültürel haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele eden Petrol-İş, üyelerine, kadınlara, çocuklara yönelik süreli yayınları ile araştırma raporları, öykü yarışmaları,  kültür-sanat etkinliklerine desteğiyle de sendikal harekette öncülük ediyor.

 

Dünya ve Türkiye sendikal hareketinde bir ilke imza atarak çocuklara yönelik olarak dergi çıkaran Petrol-İş'in Gökkuşağı Çocuk Dergisi 100'üncü sayısına ulaştı. 8 yıl önce yayın hayatına başlayan ve ülkemizin dört bir yanından isteyen her çocuğa ücretsiz olarak gönderilen Gökkuşağı Çocuk Dergisi aylık olarak yayınlanıyor. Dergi 6-12 yaş arası çocuklara hitap ediyor. Gökkuşağı, çocukların daha küçük yaşlarda sendikal kültürle tanışmalarına olanak sağlarken, baba veya annesinin de sendikasını tanımasını ve aidiyet duygusunu geliştirmesini hedefliyor.

 

“Selam Olsun Emeğin Çocuklarına” kapak başlığıyla 100'üncü sayıya ulaşan Gökkuşağı, 8 yıldır kesintisiz olarak emeğin çocuklarıyla buluştu, çocuklar için yazdı, çocuklar için çizdi, onlar için araştırdı. Çocuklardan gelen şiirleri, karikatürleri, resimleri, mektupları yayınladı.  Gökkuşağı, gün geldi grevdeki babaların çocuklarıyla görüştü, onlarla söyleşti, gün geldi çocuklarla birlikte etkinlikler düzenledi, birlikte üretildi, birlikte paylaşıldı.

 

Çocukların eğitimine de katkı sunmaya çalışan Gökkuşağı, eğlenceli ders notlarıyla da çocukların beğenisini kazandı. Dergide çizgi hikaye, masal, şiir, resim, karikatür, bulmaca, çocuk fıkraları sayfalarının yanında Türkçe, tarih, coğrafya, matematik, bilim-teknoloji, İngilizce ve sağlık  sayfaları da yer alıyor. Gökkuşağı Çocuk Dergisi'nin hazırlanmasında, başta Genel Yayın Yönetmenimiz Cengiz Çakıcı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 

 

Petrol-İş, ailenin en küçük bireyleri olan çocukları gözbebeği olarak görüyor. 8 yıllık sürede 100 bine yakın çocukla buluşan Gökkuşağı, yine çocuklarla birlikte yoluna devam edecek. Selam olsun emeğin çocuklarına...

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU