LASTİK-İŞ ÜYESİ BRİSA, PIRELLI VE GOOD-YEAR İŞÇİLERİNİN GREVİNİ DESTEKLİYORUZ!

 

Lastik-İş Sendikası'nın 4 bin üyesiyle başlattığı grev işçi sınıfının grevidir

 

04.06.2008

 

Brisa, Pirelli ve Good-Year işyerlerinde 9 Ocak 2008 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Lastik-İş Sendikası'nın, bu işyerlerinde çalışan 4 bin üyesiyle 31 Mayıs'ta başlattığı grevi destekliyor, lastik işçilerinin haklı mücadelesinin başarıya ulaşacağına inanıyoruz.

 

İşverenlerin, son yıllarda işçilerin kazanılmış haklarını ortadan kaldırmayı amaçlayan, yeni işe giren işçilerin toplu iş sözleşmesi ile kazanacakları hakları vermek istemeyen, esnek çalışma modellerini dayatan, ücret artışlarında gerçek enflasyonu değil, kağıt üzerinde belirlenen ve inandırıcılığı olmayan enflasyon rakamlarını dikkate alarak ücretlerde hiçbir iyileştirme yapmamayı hedefleyen TİS politikaları sadece lastik işçileri açısından değil, işçi sınıfının tümü açısından katlanılamaz hale gelmiştir. Bu açıdan bu grev, sadece Lastik-İş Sendikası'nın ve 4 bin işçinin grevi değil, işçi sınıfının grevidir, hepimizin grevidir.

 

Lastik-İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesi taleplerinin, lastik işçisinin yaşam standartlarında iyileştirme sağlanacak şekilde sonuçlanması için başlattığı haklı mücadelesini sonuna kadar destekliyor ve dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz.

 

 Lastik -İş Sendikası ve grevci lastik işçileri haklı mücadelelerinde başarıya ulaşacaklardır. Lastik-İş Sendikası ve üyelerinin grev başlatarak elde edeceği başarı, işçi sınıfının başarısı olacaktır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu adına

Mustafa ÖZTAŞKIN

Genel Başkan