AKDENİZ'DE "DENİZ REZERVİ" KURULMASI İÇİN ÇABA GÖSTEREN GREENPEACE'İN KAMPANYASINI DESTEKLİYORUZ!

 

Biz de Greenpeace gemisindeyiz!

 

03.06.2008

 

Denizlerdeki biyolojik rezervlerin korunması için çaba gösteren, bu konuda duyarlılığı artırmaya çalışan ve bu amaçla üç aylığına ülkemize gelerek Akdeniz'de, Mersin açıklarında çalışmalara  başlayan Greenpeace gemisi Arctic Sunrise'e geçen hafta orkinos balıkçıları tarafından yapılan saldırıları kınıyor, Petrol-İş Sendikası olarak “Biz de Greenpeace gemisindeyiz” diyoruz.

 

Greenpeace, Türkiye’nin, mavi yüzgeçli orkinosların en önemli üreme alanı olan Akdeniz'deki Kıbrıs Kanalı’nı korumaya alıp deniz rezervi ilan etmesini istiyor.  Greenpeace geçen hafta kendi helikopteriyle orkinos stoklarını bitirme noktasına getiren orkinos balıkçılarını tespit etmeye çalışırken, bu balıkçı gemilerinin saldırısına uğradı.  Balıkçı gemileri ağlarda kullanılan kurşun ağırlıklarla çevrecilerin üzerine saldırdı. Greenpeace gemisi çalışanlarıyla birlikte helikopteri de bu saldırının hedefi oldu.

 

Denizler hepimizin!

 

Ekonomik ve biyolojik açıdan son derece değerli 10 bin canlı türüne sahip olan Akdeniz'in korunması için kampanya başlatan Greenpeace'in kampanyasını sonuna kadar destekliyoruz.   Hepimizin ortak malı olan denizlerimizin, göllerimizin, akarsularımızın, ormanlarımızın para hırsıyla yok edilmesini istemiyoruz. Aşırı ve yıkıcı avlanmalarla, yasadışı kullanılan ağlarla Akdeniz'in giderek sualtı çölü olmasını istemiyoruz. Bugün değil, birgün değil,  yarın da balık yemek istiyoruz!

 

Akdeniz'in orkinos stoklarını yok etmeye, Akdeniz'in dibini kurutmaya çalışan orkinos avcılarının bu acımasızca avlanmalarının engellenmesini, Hükümetin bu konuda acil önlem almasını talep ediyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU