İŞVERENİN SENDİKALI İŞÇİLERİ BASKI VE TEHDİTLE YILDIRMAYA ÇALIŞMASI KABUL EDİLEMEZ

 

TEKGIDA-İŞ üyesi Burgaz Rakı işçilerinin örgütlenme mücadelesini destekliyoruz!

 

   26.08.2008

 

 

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kurulu Burgaz Alkollü İçkiler San. ve Tic. A.Ş'de Tekgıda-İş Sendikası'nda örgütlenen işçileri, baskı ve tehditle yıldırmaya, işçileri sendikalarından istifa ettirmeye çalışan ve son olarak da 3 işçiyi işten çıkaran Burgaz Rakı işverenini kınıyor, işvereni, işçilerin yasal örgütleri olan sendikayı tanımaya ve toplu iş sözleşmesi masasına oturmaya davet ediyoruz.

 

“Türkiye'nin en çok satan % 100 yerli sermayeli Türk Rakısı”, diye övünen, ürünlerini, “% 100 Türk” sloganı ile pazarlamaya çalışan işveren, iş çalışanların hakkına hukukuna gelince sendikalı oldukları için onları kapının dışına koymaktan, en acımasız bir şekilde cezalandırmaktan çekinmiyor, işçilerin örgütlenme hakkını engellemeye çalışıyor.

 

Üstelik Burgaz Rakı TMSF tarafından el konulmuş, hatta iki yöneticisinin de TMSF tarafından temsil edildiği bir işyeridir. İşçilerin sendikal hak ve özgürlükleri gerek Anayasamızda gerekse yasalarımızda güvence altına alınmıştır. Sendikalı oldukları için işçileri işten çıkarmak, sendika üyelerini çeşitli baskı, tehdit ve yıldırmayla örgütlerinden istifaya zorlamak bir hukuk devletinde asla kabul edilemez.

 

Bu saldırıları tüm işçilere yapılmış bir saldırı olarak gören Petrol-İş Sendikası, Tekgıda-İş Sendikası ve Burgaz Rakı işçilerinin haklı mücadelesini sonuna kadar desteklemektedir.  Burgaz Rakı işverenini, işçilerin sendikal hak ve özgürlüklerini koruma altına alan yasalara saygı göstermeye davet ediyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Mustafa ÖZTAŞKIN
Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu adına

Genel Başkan