TÜPRAŞ'IN YÜZDE 14.76 PAYININ USULSÜZ SATIŞINDAN DOLAYI YARGILANDILAR


 

ÖİB Başkanı Kilci ve yardımcıları  sanık” olarak hakim karşısına çıktılar

24.07.2007

 

Petrol- İş Sendikası'nın Tüpraş'da mevcut yüzde 14.76 oranındaki kamu payının Mart 2005'te İMKB Toptan Satışlar Pazarında satılması işleminde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yapmış olduğu suç duyurusu ile başlayan sürecin sonunda, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Başkan Yardımcısı Osman Demirci ile anılan dönemde ÖİB Sermaye Piyasaları Daire Başkanı olarak görev yapan Mehmet Şükrü Doğan, bugün Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, “sanık” olarak hakim karşısına çıktılar.

 

Ankara Cumhuriyet Savcısı Alp Arslan'ın 19.04.2007 tarihli “görevi kötüye kullanmak” suçlamasına dayalı iddianamesiyle açılan kamu davasının ilk duruşmasına sanıkların tamamı ve vekilleri ile Petrol-İş Sendikası'nın vekili katıldı.

 

Sanıklar, yazılı savunmalarını sunarak, hukuka aykırı işlem yapmadıklarını beyan ederken, sanıklardan Metin Kilci ile Osman Demirci vekili Avukat Selçuk Aşçı mahkemeye sunduğu dilekçe ile davanın SPK Yasasına aykırı olarak açılması nedeniyle, davanın düşürülmesi talebini içerir yazılı beyan dilekçesi sundu.

 

Şikayetçi vekili olarak söz alan Petrol-İş Sendikası vekili Avukat Gökhan Candoğan ise, Sendika'nın Tüpraş'da örgütlü işçilerin sendikası olduğunu, bütün hukuki sürecin Petrol-İş Sendikası tarafından takip edilerek bu noktaya getirildiğini, şirketin değerini etkileyebilecek her işlemin işçilerin ve Sendika'nın hak ve menfaatlerini etkileyebileceğini savunarak, davaya katılma isteminde bulundu.

 

Cumhuriyet Savcısı ise dosyanın incelenmek üzere kendisine tevdii ile Petrol-İş Sendikası'nın davaya katılma isteminin reddine karar verilmesini istedi.

 

Sonuçta Mahkeme, dosyanın Cumhuriyet Savcısına tevdiine, Petrol-İş Sendikası'nın davaya katılma isteminin gelecek celse karara bağlanmasına ve duruşmanın 26.09.2007 tarihinde, saat 11.45'e bırakılmasına karar verdi.

Kamuoyunda iki yılı aşkın süredir tartışılan bu satış ile ilgili yargı süreci, bundan sonra da sendikamız tarafından takip edilmeye devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


 

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu adına

Mustafa ÖZTAŞKIN

Genel Başkan