SENDİKAMIZ ÜYESİ PETKİM İŞÇİLERİ BU SABAH İŞBAŞI YAPMAYARAK

HÜKÜMETİ PROTESTO ETTİLER

 

Petkim'in satışından vazgeçilsin


29.06.2007

 

AKP hükümeti, genel seçimlere giderken başta enerji ihaleleri olmak üzere, daha evvel yapacağını ilan ettiği tüm özelleştirme ihalelerini erteleyerek, hayırlı bir iş yapmıştır.

 

Ancak, her nedense Petkim'in özelleştirilmesinde ısrar ederek ihaleye çıkmıştır.

 

Siyasi iktidarın, ülkemizde büyük kaos ve karmaşanın sürdüğü bu ortamda Petkim'in özelleştirilmesinde ısrar etmesi, Petkim'in alıcısının baştan belli olduğu şüphesini doğurmaktadır.

 

Diğer yandan, 25 Haziran 2007 tarihinde Petkim'e teklif veren 8 tane grup ÖİB tarafından açıklanmıştır. Teklif veren gruplar incelendiğinde; bu grupların, petrokimya sektörü üretiminde uzman ve Petkim için gerekli yatırımları yapabilecek kapasiteye sahip olmadıkları görülecektir.

 

Bu özelleştirme, üretim yapmak yerine tesisin arazi, liman, baraj, enerji gibi altyapı olanaklarından yararlanılarak, Petkim'in farklı ürünlerin ticaretinin yapılacağı alanlara dönüştürülmesine yol açacaktır.

 

Yani bu satış, Türkiye'nin tek petrokimya tesisinin elden çıkarılması anlamına gelmektedir. Ülkemizin yurtiçi petrokimyasallar üretimi ve birikiminin geleceği tehlike altındadır.

 

Petkim ülkemiz için, giderayak apar topar satışa çıkarılamayacak kadar önemli bir değerdir.


Petkim'de çalışan üyelerimiz bu sabah işbaşı yapmayarak Petkim'in özelleştirilmesine karşı bir kez daha hükümeti uyarmaktalar. Bu akıl dışı satış süreci derhal durdurularak, Petkim'in satışından vazgeçilmelidir.


 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu adına

Genel Başkan

Mustafa Öztaşkın