ÜCRETLERDE ORTALAMA YÜZDE 10 - 25 ORANINDA ARTIŞ SAĞLANDI


 

Novartis'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

05.06.2007
 

Sendikamız ile ilaç firması Novartis Türkiye arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 24 Mayıs'ta anlaşma ile sonuçlanırken, sözleşmenin imza töreni 4 Haziran 2007 tarihinde Petrol-İş Genel Merkezi'nde yapıldı.


İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre, ücretlerde ortalama yüzde 10 ile 25 oranlarında artış sağlandı. Novartis Türkiye'de ücretler ortalama, aylık 2 bin 200 YTL'ye ulaştı. Sosyal haklarda da yüzde 16'ya ulaşan oranlarda artış oldu.

 

120 üyemizin yararlanacağı, iki yıllık toplu iş sözleşmesi, 1 Ocak 2007 - 31 Aralık 2008 dönemini kapsıyor. İmza törenine katılan Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, toplu iş sözleşmesinin bitirilmesinde katkısı olan tüm yönetici ve temsilcilere teşekkür ederek, “Üyelerimizin ekonomik ve sosyal haklarının yükseltilmesi yanında, Novartis Türkiye'nin ortaya koyduğu hedeflere ulaşılması için de katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

 

Novartis Türkiye Başkanı ve İlaç Sektörü Genel Müdürü Dr. Altan Demirdere de ücret sisteminde bazı değişiklikler yapıldığını, yeni sistem ile, sınırlı olan pastanın tüm çalışanlara en adil şekilde dağıtımının öngörüldüğünü söyledi. Demirdere, Novartis Türkiye'nin, kayda değer bir ihracatçı firma olmayı hedeflediğini ifade etti.


 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


 

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU