YENİ DÖNEMİN İLK BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI


 

Yeni Merkez Yönetim Kurulu Şube Başkanlarıyla biraraya geldi

10.09.2007
 

7 Eylül tarihinde başlayan ve üç gün süren Petrol-İş Sendikası'nın 25. Olağan Merkez Genel Kurulu'un dün sona ermesinin ardından yeni dönemin ilk Başkanlar Kurulu sendikamız genel merkezinde bugün toplandı.


 

Sendikamızın 25. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda, 9 Eylül'de yapılan seçimler sonucunda Genel Başkanlığa Mustafa Öztaşkın yeniden seçildi. Genel Kurul seçimleri sonucunda Genel Sekreterliğe Mustafa Çavdar, Genel Mali Sekreterliğe İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterliğine Nimetullah Sözen, Genel Yönetim Sekreterliğine ise Mehmet Güray seçildiler.


 

Yeni Merkez Yönetim Kurulu, sendikamızın 16 şube başkanıyla bugün bir araya gelerek Genel Kurul'da alınan kararları ve izlenecek politikaları değerlendirdi.

 

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Petrol-İş Sendikası'nın 25. Olağan Merkez Genel Kurulu'nun çok düzeyli geçtiğini, genel kurulda seçime yönelik değil, dünya ve Türkiye sendikal hareketine, özelleştirmelere, uygulanan ekonomi politikalarına yönelik tartışma ve değerlendirmelerin yapıldığını belirterek bunun Petrol-İş adına gurur verici olduğunu söyledi.


 

Öztaşkın, “Uluslararası Kimya, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (ICEM), Alman Maden Kimya Enerji Sendikası (IGBCE), Yunanistan Petrol Sendikası, Azerbaycan Petrol ve Gaz Sendikası, Bağımsız Devletler Topluluğu Petrol ve Gaz Konfederasyonu, Irak Petrol Sendikası, Mısır Kimya Sendikası gibi uluslararası sendika, federasyon ve konfederasyonların başkan ve yöneticileri de genel kurulumuza katılarak dünya sendikal hareketindeki gelişmeleri ve yeni mücadele yöntemlerini, deneyimlerini anlattılar” dedi. Öztaşkın, Petrol-İş'in de önümüzdeki dönemde uluslararası işçi sendikaları, federasyon ve konfederasyonlarla daha fazla işbirliği yapacağını, küresel sermayenin, küresel şirketlerin saldırılarına karşı ortak mücadele edeceklerini kaydetti.


 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


 

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

 

 Soldan sağa:

 

Nimetullah Sözen   (Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri)

Mustafa Çavdar      (Genel Sekreter)

Mustafa Öztaşkın    ( Genel Başkan)

İbrahim Doğangül   ( Genel Mali Sekreter)

Mehmet Güray        ( Genel Yönetim Sekreteri)