T.TELEKOM GREVİNİ VE HABER-İŞ'İN KARARLI TAVRINI DESTEKLİYORUZ!


17.10.2007

 

Ülkemizin haberleşme alanındaki dev kuruluşu Türk Telekom'un uluslararası sermayeye satışından sonraki ilk toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı ve kuruluşun tarihinde ilk kez greve çıkıldı.

 

Özelleştirmeler yoluyla ülkemizin kaynaklarına el koyanlar, aynı zamanda bu işletmeleri bugüne getiren çalışanların haklarına da saygı göstermiyorlar. Sendikanın en doğal taleplerine bile olumsuz yaklaşımda bulunup, kazanılmış hakların geriye götürülmesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar.
 

Türk Telekom işverenini uzlaşmaz tutumundan vazgeçmeye çağırıyoruz. Gerek işveren çevrelerinin gerekse güdümlü medyanın çıkan arızaları “sabotaj” olarak kamuoyuna sunmalarını da şiddetle kınıyoruz.
 

Bu grevin bir an önce ve işçilerin isteği doğrultusunda bitirilmesi, tüm işçilerin, emekçilerin yararına olacaktır; bu anlamda bu grev bizim de grevimizdir.
 

Bu konuda hükümete düşen görev ise, grevi “ülke çıkarı” bahanesiyle ertelemek değil, çözüm için çaba göstermek yönünde olmalıdır.

 

Petrol-İş Sendikası olarak Haber-İş Sendikası'nın bütün yöneticileri ve üyeleriyle verdiği bu onurlu mücadeleyi tüm gücümüzle destekliyor, grevin başarıyla sonuçlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz.
 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu adına

Mustafa ÖZTAŞKIN

Genel Başkan