İNSAN ONURU, SENDİKAL MÜCADELE VE KADIN DAYANIŞMASI KAZANDI:

PETROL-İŞ ÜYESİ KADIN İŞÇİLERİN MÜCADELESİ ZAFERLE SONUÇLANDI

Novamed'de grevin 448. gününde toplu iş sözleşmesi imzalandı

18.12.2007

26 Eylül 2006 tarihinde  başlayan ve 448 gündür büyük bir kararlılık, coşku ve dayanışma ile  sürdürülen Novamed grevinde anlaşma sağlanarak 3 yıllık  toplu iş sözleşmesi imzalandı. Novamed işvereni uzun bir süredir direnen üyelerimizin, sendikamızın mücadelesi sonunda, işyerinde örgütlü Petrol-İş Sendikası'nı kabul etti. Sözleşmeyi Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreter Mustafa Çavdar ile Novamed'in bağlı olduğu Fresenius Medical Care Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Massimo Fini ile İşletme Müdürü Dr. Antonio Raffa imzaladılar.

Toplu iş sözleşmesiyle grevden önce aylık, ortalama 350 Avro olan ücretler yüzde 9.20 oranında artırılarak ortalama 383 Avro'ya çıkarıldı.

1 Ocak 2008 tarihinden itibaren ise ücretler yıllık olarak Avro üzerinden yüzde 5 oranında artırılacak. Artış oranları 2009 yılında yüzde 4, 2010 yılında da yüzde 4 oranında olacak, yıllık 300 Avro da sosyal paket ödemesi yapılacak.

Novamed'de toplu iş sözleşmesinin imzalanması üzerine bugün saat 15.00'te işyerindeki grev pankartı indirilecek. Sendikamız üyesi işçiler 2 Ocak 2008'de de işbaşı yapacaklar.

Alman kökenli Fresenius Medical Care'e (FMC) bağlı, Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Novamed işyerinde toplam 316 işçi çalışmasına karşın, greve  83'ü kadın 85 üyemiz çıktı. Novamed grevi Serbest Bölgelerde uygulanan ilk grev olmasının yanı sıra Türkiye'de, bir grevde azınlık sayıda olunmasına karşın başarıya ulaşılan ve TİS imzalanan ilk grev olma özelliğini de taşıyor.

“Kadınların grevi” olarak ulusal ve uluslararası kadın hareketinin de gündemine oturan ve kadın hareketinin bir simgesi olan Novamed grevi, ulusal ve uluslar arası sendika, konfederasyon, siyasi, parti ve sivil toplum kuruluşları ile medyadan da büyük destek gördü.

Novamed grevine destek veren tüm ulusal, uluslararası sendika, konfederasyon, siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarına, kadın platformlarına ve

medya organlarına da teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Petrol-İş Sendikası