Petrol- İş Kadın Dergisi Kadın Öyküleri Yarışması” SONUÇLANDI:


23.05.2007

 

Kadınları yazma konusunda teşvik etmeyi amaçlayan yarışmada, Birincilik ödülüne Bursa’dan, ikincilik ödülüne Almanya’nın Hannover kentinden, üçüncülük ödülüne ise İstanbul’dan yarışmaya katılan öykücülerimiz layık görüldü.


 

Petrol- İş Sendikası tarafından düzenlenen “Petrol- İş Kadın Öyküleri Yarışması”nda jüri değerlendirme sonuçlarını açıkladı.

 

Birincilik Ödülüne “Fadime Hanımın Işığı” adlı öyküyle Bursa’dan yarışmaya katılan Serap Gökalp layık görüldü.

 

İkincilik ödülü “Variyola” isimli öyküsüyle yarışmaya Almanya’nın Hannover kentinden katılan Kadriye Bakşi’nin oldu.
 

Üçüncülük ödülü ise İstanbul’dan katılan Hamide Gönen’e ait. Öykünün ismi: “Kendi Tabutunu Taşıyanlar.”
 

Melamin Tabaklar” adlı öyküyle Nazmiye Demiroğlu

Sukut-u Meryem” adlı öyküyle Gülbeyaz Karakuş

Ciğer Kokusu” isimli öyküyle Hande Baba teşvik ödülüne layık görüldü.

Ödüllü öykülerle birlikte jüri üyelerinin yayınlanmaya değer bulduğu öykülerden oluşan bir kitap hazırlanacak.
 

Amacını kadınları yazmak konusunda yüreklendirmek, emeği ile geçinen kadınların da edebiyata yansıtılabilecek gerçekliklerinin, olduğunu göstererek, kadınları edebiyat içinde de görünür kılmak olarak tanımlayan yarışmaya, katılım yoğundu. Petrol- İş Kadın Dergisi Kadın Öyküleri Yarışmasına Türkiye’nin her bölgesinden ve yurtdışından 345 kadın, 498 hikaye ile katıldı. Adana’dan Samsun’a, Siirt’ten, Diyarbakır’a, İzmir’e, Anamur’dan Lüleburgaz’a kadar pek çok kentten, kasabadan, köyden hikayelerin gönderildiği yarışmaya cezaevlerindeki kadın tutuklulardan da katılanlar oldu.
 

Gazeteci- Yazar Berat Günçıkan, Gazeteci- Yazar Handan Koç, Yazar Jaklin Çelik, Yazar Latife Tekin, Üniversite Öğretim Üyesi Saliha Paker, Yazar Sennur Sezer, Sendikacı-Yazar Yaşar Seyman’dan oluşan jüri üyeleri öykü sayısının fazlalığı nedeniyle zor günler yaşadılar.
 

Öyküler arasında el yazısı ile yazılanlar, internet cafelerde yazdırılanlar da vardı.

Kadınlar, kendilerine özgü yaratıcılıklarını da eklemişlerdi öykülerine. El yazısı ile kaleme alınmış öykülerden birinde sayfalar birbirlerine dikiş iğnesi ile tutturulmuştu. Kadınların bazıları ise çocuklarının okul defterlerine öykülerini yazmışlardı. Kimi öyküler ise tasarım harikası kapaklarla süslenmişler.


Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu'nun katılacağı Ödül Töreni 29 Mayıs Salı Günü 19.00-21.30 saatleri arasında Taxim Hill Otel’de yapılacak.
 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu