17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz…

 

17.08.2006

 

 

Yedi yıl önce gerçekleşen ve insanımıza büyük acılar yaşatan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor ve acıları paylaşıyoruz. Aralarında sendikamız üyesi, eş ve çocukları ile akrabalarının da bulunduğu binlerce insanını bu depremde kaybeden ülkemizde, bizi üzen, endişelendiren bir başka gerçek ise, devletin hala bu konuda adım atamamış ve gerekli önlemleri alamamış olmasıdır. Devlet maalesef hala enkazın altındadır.

 

Mevcut iktidarın vurdumduymazlığı devam ederken, deprem gibi büyük afetlere karşı hazırlıklar ve afetin neden olacağı maddi ve manevi kayıpları telafi konusu,  Devletin 9. Kalkınma Planı’na maalesef girmemiştir. Büyük bir deprem olacağı öngörülen İstanbul için de hiçbir plan, program ve hazırlık yapılmamaktadır.

 

Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için başta Hükümet olmak üzere, tüm sorumluların, yetkililerin gerekli önlemleri alacağını umuyor, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU