ANKARA EKİN TİYATROSU’NUN “GERÇEK KURBANIN ACISI” OYUNU HEP BİRLİKTE İZLENDİ

 

Tibet  işçileriyle Dayanışma Gecesi yapıldı

  25.05.2005

 

Pendik Kurtköy’de kurulu, kozmetikten gıdaya çok değişik alanlarda üretim yapan Tibet Şirketler Grubu’nda, örgütlenme faaliyetlerine katıldıkları ve Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Tibet işçileri ve aileleriyle dayanışma gecesi yapıldı. 24 Mayıs tarihinde, saat 21.00’da başlayan ve Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılan dayanışma gecesinde, Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncuları da “Gerçek Kurbanın Acısı” adlı oyunu sergiledi. Petrol-İş Sendikası İstanbul 2 nolu Şube’nin organize ettiği gecede, Tibet işçileri geceye eş ve çocuklarıyla katıldılar.

 

 Salonu hınca hınç dolduran Tibet işçileri, oyun başlamadan, “Sendikalı olmak anayasal hakkımızdır”, “ Örgütlenme özgürlüğümüz engellenemez”, “Tibet işçileri kazanacak” şeklinde sloganlar atarak, Tibet işverenine karşı tepkilerini dile getirdiler. Coşkulu geçen gecede İstanbul 2 nolu Şube Başkanı Ecvet Eşlegül de bir konuşma yaparak, Tibet’te kazananın mutlaka işçiler olacağını söyledi. Eşlegül şöyle dedi:

 

“Çok zor koşullar altında çalışan Tibet işçileri, bu ülkenin Anayasası, yasaları  ve Sendikalar Yasası’nının kendilerine tanıdığı hakları kullanarak, insanca, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı için sendikalarımızla görüştüler ve sendikalarımıza üye oldular. Tibet işvereni,  bu çalışanların  Anayasa ve yasalardan doğan haklarını dahi kullanmalarına tahammül edemeyerek 38 çalışanı işten çıkardı.  Tibet patronu 38 insanı sendikalara üye olmaları nedeniyle kapının dışına koyarken nerede kaldı  insanca çalışma şartları için örgütlenme özgürlüğü, nerede kaldı bu yasalar? Ülkemizin çalışma barışı ve genel huzurundan sorumlu olanları, yasalarımızın uygulanması için göreve davet ediyoruz. Yasaların kendilerine tanıdığı hakları kullanan işçiler,  örgütlenmenin, sendikalı olmanın bedelini  bu şekilde, işten atılarak ödememelidir. Tibet  işverenine sesleniyoruz: Çalışanları işten atarak, tehdit ederek bir sonuca varamaz, örgütlenme mücadelemizi engelleyemezsiniz.  Çalışma barışı ve huzurun sağlanması için biran önce sendikalarımızla görüşün. Hep birlikte bu kuruluşu daha sağlıklı ve güvenli bir işyeri haline getirelim. Sendikalı olmak işçilerin Anayasal ve yasal hakkıdır.

İşçilerin örgütlenme özgürlüğünü engelleyemezsiniz.İşçileri tehdit etmekten vazgeçin. Aksi halde sendikamız sizinle sonuna kadar mücadele etmeye kararlıdır.”

 

Tibet işçilerine destek veren tüm işçi ve emekçilerin, partilerin, demokratik kitle örgütlerinin de katılımıyla gerçekleşen dayanışma gecesi, “Gerçek Kurbanın Acısı” adlı oyunun izlenmesiyle coşkulu bir şekilde sona erdi.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu