PETROL-İŞ SEYDİŞEHİR ALÜMİNYUM İŞÇİLERİNİN MÜCADELESİNİ DESTEKLİYOR

                                           

Seydişehir Alüminyum işçisine zor kullanılmasını kınıyoruz

 

24.05.2005

Seydişehir Alüminyum İşletmesi’nin özelleştirilmesine karşı demokratik tepkilerini ortaya koyan işçilere ve ailelerine karşı zor kullanılmasını şiddetle kınıyor, bu mücadele sırasında yaralananlara acil şifalar diliyoruz. 

 

AKP iktidarı bilmelidir ki,  stratejik, karlı ve verimli bir şekilde faaliyetlerini sürdüren, Seydişehir Alüminyum Tesisleri, SEKA, Erdemir, Tekel, Petkim, Tüpraş, THY, Telekom, Şeker fabrikaları, enerji santralleri, SSK, Köy Hizmetleri gibi kuruluşları özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekerek, satarak veya kapatarak ekonomik sorunları çözmek mümkün değildir.

 

Daha düne kadar, ABD’ye, AB’ye karşı olduğunu söyleyen AKP, bugün IMF programlarını harfiyen uygulayarak, toplumsal emeğimizin birikimi, alın terimiz olan kamu işletmelerimizi satmak, birilerine peşkeş çekmek veya kapatmak istiyor. Aynı iktidar, hak mücadelesi veren, ekmeğine, işyerine, ülkesine, demokratik haklarına sahip çıkanlara  ise zorbalık uyguluyor, polisiye yöntemlerle işçileri, emekçileri susturmaya çalışıyor.

 

Ülkemizde özelleştirme politikaları ekonomik yıkım harekatına dönüşürken, sendikamız bu yıkım harekatına karşı Seydişehir halkıyla birlikte mücadele veren  Çelik-İş Sendikası’nda örgütlü Seydişehir Alüminyum işçilerinin sonuna kadar yanındadır ve desteğini sürdürecektir.  

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

  

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu adına

Mustafa ÖZTAŞKIN

Genel Başkan