A&G ARAŞTIRMA ŞİRKETİ’NİN ÖZELLEŞTİRMELER VE TÜPRAŞ’IN SATIŞINA İLİŞKİN TÜRKİYE GENELİNDE YAPTIĞI KAMUOYU ARAŞTIRMASININ SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

“TÜPRAŞ’IN SATIŞI İPTAL EDİLMELİ”

 22.11.2005

 

Petrol-İş Sendikası’nın talebi üzerine, ülkemizin en önemli araştırma şirketlerinden biri olan A&G Araştırma Şirketi tarafından, 15-18 Ekim tarihleri arasında, Türkiye genelinde, 17 il ve 57 ilçede, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden deneklerle yüzyüze görüşme metoduyla yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçları açıklanıyor. Genelde özelleştirme uygulamaları, özelde ise Tüpraş’ın özelleştirilmesine ilişkin halkın görüşlerini ortaya koyan araştırma, özelleştirmeler, Tüpraş’ın yüzde 14.76’lık hissesinin satışı, Tüpraş’ın yüzde 51’lik hissesinin satışı, Tüpraş özelleştirmesinde yargı süreci gibi konu başlıklarını içeriyor.

 

Kamuoyu araştırmasının sonuçları sendikamız genel merkezinde, sanatçılar Edip Akbayram, Aykut Oray ve Nejat Yavaşoğulları ile İ.Ü. İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzettin Önder, Mimarlar Odası Başkanı Oktay Ekinci, İstanbul Tabip Odası Başkanı Gencay Gürsoy, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Kaplan, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Eyüp Muhçu gibi meslek kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımı ile açıklanacak.

 

Araştırma sonuçlarının açıklanacağı 23 Kasım tarihinde, sendikamızın örgütlü olduğu Tüpraş Aliağa, Kırıkkale, Kocaeli ve Batman Rafinerileri ile Körfez Rafineri ve Petro-Kimya Müdürlüğü’nde çalışan üyelerimiz Tüpraş’ın satışını protesto etmek için tam gün iş bırakma eylemi yapacaklar. Bu tarihte rafinerilerden ürün satışı ve akaryakıt dolumu da yapılmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu Adına

Mustafa Öztaşkın

Genel Başkan

 

Araştırma sonuçlarının açıklanacağı yer:

Petrol-İş Sendikası Genel Merkezi

Altunizade Mahallesi, Kuşbakışı Sokak, No:25, Üsküdar

Tarih: 23 Kasım 2005 Çarşamba

Saat:11:00