BİR AKP, 130 BİN İŞGALCİYE BEDEL!

26.09.2005

Bölgemizde oyunu büyük oynayan güçlerin işi Türkiye’de artık kolaylaşmıştır. Ülkemizde özelleştirmeler yoluyla sürdürülen süreç Irak’ta bile ancak silah zoruyla ve işgal yoluyla hayata geçirilebilmiştir. Ülkemizi yöneten anlayış ve bu anlayış ile uyumlu olan sermaye kuruluşlarımız Irak’ta bulunan 130 bin kişilik askeri kuvvetin ancak başarabildiği operasyonu, bir açık arttırma ile başarmaya çalışmaktadır. Unutulmamalıdır ki Irak işgalinin hemen sonrasında, işgal kuvvetlerince tayin edilen Petrol Bakanı Philip Carroll Tüpraş’ı satın alan konsorsiyumun içindeki Shell firmasının 1993-1998 yılları arasında görev yapan CEO’ sudur.

Bugün ortaya çıkmıştır ki; AKP iktidarı kural tanımadan yürüttüğü satış politikası ile toplumdan onay alamayan 1 Mart tezkeresinin telafisi için uğraşmaktadır. Meclisten sokamadığı 60 bin işgalci kuvvetin yerine uluslararası güçlere, yurt dışı gezilerinde, Tüpraş’ı ve diğer ekonomik değerlerimizi teklif etmiştir.

İşgalciye bakan veren Shell’in de içinde bulunduğu konsorsiyuma Tüpraş’ın %51’lik hissesini verenler, %14.76’lık hisseyi de usulsüzlük dolu yöntemlerle İsrailli işadamı Ofer’e servis etmişlerdir. Türkiye’nin geleceği, Tüpraş’ı böylesi yöntemlerle satanlara emanet edilmiş durumdadır.

Tüpraş geç kalınmadan uluslararası tekellerin elinden hızla kurtarılıp tekrar Türkiye’ye kazandırılmalıdır. Ülke kaynaklarını satmanın,  Türkiye’ye bulaşan ekonomik virüsü yok edecek tedavi yöntemi olmadığı yirmi yıl sonunda artık anlaşılmış olmalıdır.

Kamuoyu haklılığımızı tescil etti: “İyi ki Petrol-İş Var”

Türkiye’de son haftaların önemli gündemi, Petrol-iş Sendikası’nı sürekli haklı çıkartan gelişmeler üzerinden şekillenmektedir. Sendikamız haklı çıktıkça Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehdidin boyutu daha da net görülmeye başlanmaktadır. Bir daha haklı çıkmak istemiyoruz ama kamuoyu artık emin olmalıdır ki Petrol-İş Sendikası haklıdır. Türkiye’yi kenarına getirildiği uçurumdan çekip almakta ise kararlıdır.

Petrol-İş Sendikası’nın kararlı mücadelesi, kamuoyundan takdir alırken, konfederasyonumuz Türk-İş’in de özelleştirmelere karşı harekete geçmesine sebep olmuştur. 26 Eylül pazartesi günü Türk-İş’in kararı ile konfederasyonumuza bağlı tüm işyerlerinde, özelleştirme tehdidine karşı okunacak bildirilerin ardından işbaşı yapılacaktır. Türk-İş’in aldığı bu eylem kararına sendikamızca, Tüpraş’a bağlı işyerlerinde yarım günlük iş bırakma eylemi ile uyularak daha da güçlü bir katılım gerçekleştirilecektir.

Tüpraş’ta ne kazanan ne de kaybeden henüz belli değildir, Türkiye’yi teslim aldığını düşünenlere ve bu iş bitti diyerek erken “zafer” ilan edenlere duyurulur.

Merkez Yönetim Kurulu Adına

Mustafa ÖZTAŞKIN