12.09.2005

 

TÜPRAŞ’I SATTIRMAYACAĞIZ, YENİSİNİ KURACAĞIZ!

  

Tüpraş ve Petkim işçileri çalışmama haklarını kullanarak iş bıraktılar. Çünkü, bugün Tüpraş yine ihale masasına yatırılıyor. O ihale masasında şirketler değil devletler çarpışıyor. Bu ihaleyi ne kimin kazanacağı ne de kaç paraya anlaşılacağı bizi hiç mi hiç ilgilendirmiyor çünkü, bugün Türkiye’nin geleceği satışa çıkartılıyor. Memleketin fiyatının ve halkın da sahibinin olamayacağını, halkından ve ülkesinden uzaklaşmış olanlar hala anlayamıyorlar.Türkiye’nin değerlerini satmaktan utanç duymayanlar bir de yaptıkları işi babalar gibi yapmakla övünüp duruyorlar. Bu “babacan” siyasetçilerin haramilerin ortakları olduklarını artık tüm Türkiye biliyor.

 

Biz, Tüpraş’ı bu haramilerin elinden kurtarmaktan bıkmadık, onlar da bu ülkeyi, bu toplumun değerlerini satma inadından bir türlü vazgeçmedi. Bu hükümet daha önce de Türkiye’nin hazinesi olan Tüpraş’ı satmaya kalkışmıştı. Hükümet, geçen sefer Tüpraş’ı 1.3 milyar dolara sektörle de  rafinajla da alakası olmayan ve bütün kirli çamaşırlarını tek tek ortaya döktüğümüz bir firmaya hibe etmişti. Ancak biz izin vermedik ve bu peşkeş hayata geçmedi, sonuçta ülkemiz ve halkımız  kazandı.

 

Toplumun kazanmasından rahatsız olanlar başlarına gelecekleri bile bile yine aynı hatayı yapıyorlar, Tüpraş’ı tezgaha koyup satıyorlar. İddia ediyoruz, geleceğimizi tehdit eden tüm tezgahları geleceği tehdit altında olan bu işçi, bu halk bozacaktır. Hükümeti son kez uyarıyoruz; kararlılığımızı, bu ülkeye olan sevgimizi, topluma olan bağlılığımızı sakın sınamayın. Toplumu zorlamaya devam etmeyin, yıkılırsınız ve kendi yıkıntılarınızın altından da kalkamazsınız, hatta Tüpraş’ı teslim etmek  için söz verdiğiniz ülkeler ve şirketler bile kurtaramaz sizi...

 

Bugün, tekrar tüm Türkiye’ye sesleniyoruz; biz Petrol-İş Sendikası olarak işaret fişeğini yaktık artık sıra sizlerdedir. Tüpraş’ın sahibi olan toplumun, tribünden inip sahada süren mücadeleye katılma vakti gelmiştir. Bu ülke işgaller yaşamış, özgürlük savaşı vermiş bir ülkedir. Acının ve zorluğun her türlüsünü görmüştür. Tarih tanığımızdır ki, bu ülkenin ve bu halkın değerlerini satılık olmadığını pazarlık masasına oturmuş tüm mirasyediler bir kez daha anlayacaklar. Çünkü biz kazanacağız, Tüpraş kazanacak ve Türkiye asla kaybetmeyecek.  

 

 

Dost da düşman da bilsin ki, Türkiye’nin Tüpraş’ı var, Tüpraş’ta da Petrol-İş Sendikası…

 

TÜPRAŞ’I SATTIRMAYACAĞIZ, YENİSİNİ KURACAĞIZ!

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Merkez Yönetim Kurulu adına

Mustafa Öztaşkın

Genel Başkan