09.09.2005

SATIŞ İHALESİ, TÜM RAFİNERİLERDE VE YARIMCA PETRO-KİMYA

TESİSLERİNDE TAM GÜN İŞ BIRAKMA EYLEMLERİYLE

PROTESTO EDİLECEK

Tüpraş işçisi Pazartesi günü iş bırakıyor

12 Eylül Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek Tüpraş’ın satış ihalesi, Tüpraş’ın Aliağa, Kırıkkale, Kocaeli ve Batman’da kurulu 4 rafinerisi ile Yarımca petro-kimya tesislerinde çalışan Petrol-İş üyesi işçilerin tam gün iş bırakma eylemleriyle protesto edilecek. Aynı gün Ankara’da, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın önünde, Türk-İş yöneticileri, siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri yöneticileriyle üyelerimizin katılacağı, kitlesel basın açıklaması yapılacak.

Petrol-İş üyesi Tüpraş işçilerinin tam gün iş bırakmasıyla dört rafineriden, kara ve deniz tankerlerine akaryakıt ile LPG dolumu ve satışı yapılmayacak. Aynı gün ayrıca Tüpraş’tan petro-kimya ürünlerinin satış ve sevkiyatı da duracak.

Petrol-İş’in Tüpraş’ın satışını protesto etmek için Aliağa, Kırıkkale, Batman ile İzmit rafinerisi ve Yarımca

petro-kimya tesislerinin bulunduğu Kocaeli’nde kurduğu Memleket Nöbeti çadırlarına halk yoğun ilgi gösteriyor. Petrol-İş bu çadırlarda vatandaşı Tüpraş’ın satışına karşı nöbete davet ediyor.

Pazartesi günü iş bırakma eyleminin bitiminde, Tüpraş işçilerinin eş ve çocuklarının da katılımıyla topluca

Memleket  Nöbet çadırları ziyaret edilecek.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI