TÜPRAŞ’TA YÜZDE 14.76’LIK KAMU PAYININ SATIŞIYLA İLGİLİ DAVANIN DURUŞMASI YAPILACAK

Ofer’e satışın davası 19 Aralık Pazartesi günü

Tüpraş’ta mevcut kamu payından yüzde 14.76 oranındaki hissenin İMKB Toptan Satışlar Pazarında satışına dair Mart 2005 tarihli Özelleştirme İdaresi Başkanlığı işlemine karşı Sendikamız tarafından açılmış olan iptal davası, Ankara 12. İdare Mahkemesi’nin 2005/465. E  sayılı dosyasında görülmektedir.

19 Aralık 2005 tarihinde, Pazartesi günü saat 09.30’da Ankara 12. İdare Mahkemesi duruşma salonunda davanın duruşması yapılacaktır. Sendikamızla birlikte ÖİB vekillerinin katılacağı duruşmada, taraflar dava hakkındaki beyan ve iddialarını sunacaklar.

Global Menkul Değerler’in sahibi Mehmet Kutman’ın aracılık ettiği bu satışta, hisseleri İsrailli işadamı Sami Ofer almış ve satış kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti. Sendikamız bir taraftan hukuka aykırı olarak yapılan bu satışın iptali için yargıya başvururken, diğer taraftan satışa karar veren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkililer hakkında soruşturma açılmasını talep etmişti.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI