TİS GÖRÜŞMELERİNDE BİR SONUCA ULAŞILAMADI

 

2070 Botaş işçisi eyleme başladı

24.08.2005

 

BOTAŞ toplu iş sözleşmesinde bir anlaşma sağlanamaması üzerine Sendikamızın Ankara, Adana, Samsun, İstanbul 2 Nolu, Trakya, Kırıkkale, Bursa, İzmir ve Batman şubelerine bağlı işyerlerindeki toplam 2070 üyemiz, işverenin tutumunu protesto etmek amacıyla eylemlere başladı. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Sendikamız ile BOTAŞ adına Kamu-İş İşverenler Sendikası arasında sürüyordu.

 

Sendikamızın, BOTAŞ işvereni ile bu dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, çözülmesini ısrarla talep ettiği konuların başında, üyelerimizin ilk giriş ücretinin, önceki yıllarda bağıtlanan toplu iş sözleşmelerindeki ücret artışlarının da dikkate alınarak yeniden belirlenmesi geliyor. Sendikamızın kamu işvereninden, çözülmesini talep ettiği diğer önemli bir konu da BOTAŞ işyerlerinde, saha tazminatı almayanların saha tazminatından yararlanması.

 

Petrol-İş’in  taleplerine karşı kamu  işvereninin bu zamana kadar olumlu bir yanıt vermemesi üzerine, sendikamız üyesi işçiler dün BOTAŞ genelinde eyleme başladılar. İşe 1 saat geç başlayan işçiler, bugün de 2 saat geç iş başı yaptılar. Sabah işbaşı saatinde işyerlerinin önünde toplanan BOTAŞ işçilerine şube yöneticileri toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptılar. Yapılan açıklamaların ardından BOTAŞ işverenini alkışlarla protesto eden işçiler, topluca işyerlerine gittiler ve öğle yemeklerini de yemeyerek işverenin tutumunu protesto ettiler.

 

Eylemlerini yarın da sürdürecek ve 3 saat geç işbaşı yapacak olan  BOTAŞ işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bir sonuç alınamaması halinde, önümüzdeki hafta da eylemlerini devam ettirecekler.

 

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Merkez Yönetim Kurulu adına

Mustafa Öztaşkın

Genel Başkan