Sorumlular derhal istifa etmelidir!

 

 23.07.2004

 

Dün (22 Temmuz 2004) İstanbul-Ankara seferini yapan hızlandırılmış tren Sakarya’nın Pamukova ilçesi yakınlarında raydan çıktı. Şu andaki bilgilerimize göre 36 yurttaşımız hayatını kaybetti, 81 yurttaşımız ise yaralandı. Böylece, tamamen makyaja dayalı, reklam amaçlı başlatılan “Hızlı Tren” macerası, ne yazık ki faciayla sonuçlandı.

 

Başta Ulaştırma Bakanı olmak üzere ilgili tüm bakanlar ve bürokratlar derhal istifa etmelidir.

 

Ulaştırma Bakanı istifa etmelidir; çünkü onun görev alanına giren bir işin teknik donanımının ve bilimsel sağlamlığının ne ölçüde var olup olmadığıyla ilgilenmemiştir. Kendisine emanet edilen insanlarımızın hayatlarını korumayı başaramamıştır.

 

İlgili tüm bürokratlar istifa etmelidir; çünkü bilim insanlarının uyarılarını dikkate almamışlar ve politikacıların reklam malzemesi olmaktan çekinmemişlerdir.

 

Tüm sorumlular derhal istifa etmelidir; çünkü onlarca bilim insanının teknik hazırlıkların ve donanımın yetersizliğine ilişkin verdikleri raporları ısrarla görmezlikten gelmişlerdir.

 

İnsanımızın hayatı hiçbir zaman bu kadar ucuzlatılmamıştı. Yurttaşlarımızı politikacıların şahsi menfaatlerine ve hırslarına kurban eden tüm sorumlular derhal istifa etmeli ve yargılanmalıdır. Bu işin faturasını göstermelik olarak alt düzeyde birkaç görevliye çıkartmaya çalışanlara karşı tepki göstereceğimizi şimdiden bildiriyoruz.

 

Biz, Petrol-İş Sendikası olarak tüm mağdurların yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu konuda gereken tüm yardım taleplerine elimizden geldiğince cevap vermeye çalışacağız.

 

Sorumsuzluk örneği bu faciada hayatını kaybedenlere Tanrıdan rahmet, yaralı tüm yurttaşlarımıza da acil şifalar dileriz.

 

Tüm halkımızın başı sağ olsun.

 

Merkez Yönetim Kurulu adına

Mustafa Öztaşkın

Genel Başkan