AKP’NİN DÜZENLEDİĞİ MİTİNGLERDE İŞÇİLER ÖZELLEŞTİRMELERİN HESABINI SORUYOR

 

16.03.2004

 

Petrol-İş üyesi işçiler özellikle Tüpraş çalışanları Cumartesi günü Kırıkkale'de, Pazar günü Aliağa’da, Bugün de İzmit’te AKP’nin düzenlediği mitinglere katılarak “Tüpraş halkındır, satılamaz”, “Tüpraş’ı Satanı Biz de Satarız” sloganlarını atarak son derece demokratik tepkilerini dile getirmişler, Özelleştirmelerin hesabının verilmesini istemişlerdir.

 

Başbakan Erdoğan’ın mitinglerde halkı azarlamasından sonra bugün İzmit’te  demokratik tepkilerini dile getiren Tüpraş işçilerine  AKP militanları saldırmıştır. Bu saldırı eleştiriye tahammülü olmayan iktidarın emek düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir.

 

Mitinge katılmak için saat 12’de Tüpraş İzmit rafinerisinden yola çıkan üyelerimizin önü rafineri kapısında polis tarafından kesilerek , mitinge katılmaları engellenmiştir.

 

Bunun üzerine Tüpraş İzmit rafinerisi çalışanları saat 13 itibariyle işi bırakarak, akaryakıt dolumunu durdurmuşlar, bu eylemlerini gün boyu sürdüreceklerdir.

 

Kamuoyu bir kez daha bilsin isteriz ki; özelleştirmeye karşı mücadeleyi sadece kendimiz için değil, işimizin, işyerimizin ve ülkemizin geleceği için vermekteyiz.

 

18 yıldır özelleştirmelere karşı inatla ve kararlı bir mücadele vermekte olan sendikamızın ve üyelerimizin AKP iktidarının; hukuk dışı davranışına, grevlerimizi ertelemesine,  demokratik tepkilere tahammülsüzlüğüne , kamusal alanı tasfiye edip sosyal devleti ortadan kaldırmak girişimlerine karşı olan haklı mücadelesini hiç kimse engelleyemez,  hiç kimse bizi yolumuzdan döndüremez.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Merkez Yönetim Kurulu adına

Mustafa ÖZTAŞKIN

      Genel Başkan