SENDİKAL REKABET SADECE SERMAYENİN İŞİNE YARAR!

28.10.2004

Dün (27 Ekim 2004) Hükümetin SSK hastanelerine el koyma niyetine son vermek için alanlara çıkan emekçiler kötü bir sürprizle karşılaştılar. Tüm kamuoyunu haklı davalarını anlatarak etkilemek üzere barışçıl miting düzenleyen işçilerimiz, ne yazık ki İzmir’den gelen yaralama haberleriyle sarsıldılar. Zaten işçi/emekçi haberlerine karşı duyarsız davranan büyük medya organları, “birbirine giren sendikalar” haberine dört elle sarıldı. Bu nedenle dünkü eylemin neden ve kime karşı yapıldığı haberlerinden çok, gazete ve televizyonların büyük bir kısmında bu şiddet görüntüleri yer aldı.

Tümtis ve Nakliyat-iş sendikaları arasında birkaç yıldan beri devam eden gerginlik, bu kez İzmir’de patlak verdi. Bizler, Petrol-iş sendikası olarak kimin haklı kimin haksız olduğu tartışmasına girmekten kaçınmak istiyoruz.

Yaşanan bu olaylar karşısında üzüntümüz sonsuzdur. Daha önce de belirttiğimiz gibi, emek örgütlerinin hiç kimseye “işçiler birbirine düştüler” dedirtme hakkı yoktur. Tarafların derhal bir araya gelmelerini, kangrene dönüşen bu sorunu işçi sınıfını mağdur etmeyecek şekilde çözmelerini bekliyoruz.

Nakliyat-iş ve Tümtis yöneticilerinin, aralarındaki tüm sorunları hukuk çerçevesinde, meşru temellerde ve işçi sınıfının yıllardır vazgeçmediği kültürüne uygun olarak sağduyuyla halledeceklerine inanmak istiyoruz. Sendikamız bu konuda elinden geleni yapacaktır.

Sorunlar çözülene dek her iki sendikamızın üyelerinin de sükunetle davranacağını ümit ediyoruz.

Saygılarımızla,

Merkez Yönetim Kurulu adına