SENDİKAMIZ ÜYESİ 3 BİN 450 KAMU İŞÇİSİNİN EYLEMLERİ SÜRÜYOR

TPAO işçisi 1 ve 2 Eylül'de toplu viziteye çıkacak

31.08.2009

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle Ankara, Adıyaman, Batman ve Trakya'daki şubelerimizde örgütlü 3 bin 450 TPAO işçisi, 17-20 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdikleri iş yerini terk etmeme ve 1 günlük çalışmama eylemlerinin ardından yarın da

(1 Eylül) viziteye çıkma eylemleri yapacak. Vizite eylemleri 2 Eylül'de de sürecek.

Sendikamızın örgütlü olduğu TPAO işyerindeki sorunlarımızın temelini ücret dengesizlikleri ve düşük ücretler oluşturuyor. Ücret dengesizliğinin esas nedeni ise, kamu işletmelerinde yıllardır IMF politikaları doğrultusunda işgücü maliyetlerini aşağıya çekmek adına düşük ücretle işçi alımı yapılması. Sorunun çözümü de yine  işyerlerinde uygulanmakta olan ücret skalalarının günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesidir. Bu yapıldığı taktirde hem çalışanlar arasındaki ücret dengesizliği giderilecek hem de çalışanların ücretleri reel olarak artacaktır. Ücret dengesizliklerinin giderilmesiyle birlikte, işe giriş ücretleri makul bir düzeye çekilmeli, giderek yaygınlaşan hizmet alımlarına da son verilmelidir.

İşyerlerini terk etmediler, çalışmama haklarını kullandılar

Hükümetin, bu işyerimizin grev yasağı kapsamında olmasına güvenerek sorunu bir şekilde Yüksek Hakem Kurulu aracılığı ile kendi istediği biçimde çözmek istemesine karşın sendikamız 17 Ağustos'ta TPAO'da protesto eylemlerini başlattı. Sendikamızın Batman, Adıyaman, Ankara ve Trakya şubelerinde örgütlü TPAO çalışanı, Petrol-İş üyesi işçiler, 17 Ağustos tarihinde mesai bitiminden sonra işyerlerini terk etmeme eylemlerine başladılar. Üyelerimiz, işyerlerini terk etmeme eylemleriyle Hükümetin, Kamu-İş Sendikası'nın ve TPAO yönetiminin toplu sözleşmelere ilişkin tutumunu protesto ettiler. Kamu toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendikamız üyesi TPAO işçilerinin işyerlerini terk etmeme eylemi başarıyla gerçekleştirildi. TPAO işçileri 19 Ağustos tarihinde de çalışmama haklarını kullanarak 1 gün işe gitmediler.  Ankara, Adıyaman, Batman ve Trakya Bölge Müdürlüklerinde gerçekleştirilen 24 saatlik işe gitmeme eylemleri Petrol-İş üyesi TPAO işçilerinin tam katılımıyla gerçekleşti.

TPAO işçisinin 1 Eylül'de başlayacak vizite eylemleri 2 Eylül'de de sürecek. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU