(Genel Başkanımızın 06 Haziran 2003 tarihli eylemimizde yaptığı konuşma metni)

 

3 Yıl önce de Petrol Ofisi’nin ihalesinin yapılacağı gün Hazine Binasının önündeydik. Petrol Ofisi 3 yıl önce karlı, devlete vergisini ödeyen, 4000 işçinin çalıştığı, 5500 bayisi ile yurt çapına yayılmış bir işyeriydi.

 

İş-Doğan şirketi ile birleşen Petrol Ofisi bugün, 3000 kişisi işten çıkarılmış, 140 trilyon zarar etmiş, devlete ne gelir ne de vergi ödeyen bir şirket haline getirilmiştir.

 

Burada bugün, tıpkı öncekilerde olduğu gibi bir soygun biçiminde Petkim özelleştirilmek isteniyor. Yıllardır özelleştirmeye karşı mücadele eden sendikamız ve bu mücadelenin simgesi haline gelmiş Petkim işçisi mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir.

 

 Bu bir satış değil, ikramdır. 4 milyon dolar yeniden kuruluş değeri olan, limanı, 6000 dönüm arazisi, 15 fabrikası olan bu şirketin ikram edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu ihale bugün burada bitmeyecek!

 

Bugün Petkim, Yarın, Tüpraş, Tekel, Seka, THY, İgsaş, Esgaz, Bursagaz, Tügsaş, satılmak isteniyor. Mücadele giderek yaygınlaşıyor.  Onlar bu politikalarından vazgeçmezse biz de mücadelemizi genel grev, genel direnişe dönüştüreceğiz.