ÇALIŞANLARIN OYLARIYLA SEÇİLENLERDEN TARAFSIZLIK BEKLİYORUZ!

 

Hükümet, grev ertelemenin yollarını değil, hak aramanın yollarını genişletsin!

Kardeş sendikamız Kristal-iş’in yanındayız.    

09.12.2003

AKP Hükümeti Şişecam işyerlerinde 9 Aralık 2003 tarihinde başlayacağımız grev uygulamasını 60 gün süreyle erteleyerek demokrasi ve hukuk devleti konusunda ne ölçüde samimiyetsiz olduğunu bir kez daha göstermiştir.

 

Seçime katılanların büyük bir çoğunluğunun oyunu alarak iktidara gelen AKP, geçen bir yıl içinde ne yazık ki kendisine oy verenleri karşısına almaya kararlı olduğunu kanıtladı. İşçilerin, emekçilerin, esnafın, çiftçinin, memurun çıkarlarını yok sayan AKP, her alanda işverenlerin dediğini yapmaya başladı.

 

AKP iktidarı halkımızın ezici bir kesiminin aleyhine olan özelleştirme uygulamalarına son vermeyen, haksızlıkların önüne geçmeyen, ülkemizin hukuk devleti olma niteliğini kaybettiren bir iktidar olmaya başladı. Şimdi de işçi sınıfının en önemli mücadele aracı grev hakkını fiilen yok sayıyor. İnsan haklarının çiğnenmesinden dolayı yakınan bir iktidar, bugün işçi sınıfının en temel direniş hakkını elinden alıyor.

 

Kamunun mallarını haraç mezat satan, Petkim’de, Tüpraş’ta, Tügsaş’ta, İgsaş’ta hava yollarında, Tekel’de kamusal zenginliklerimizi bir avuç sermayedara hediye etmeye niyetlenen bu iktidar, bugün de anayasal haklarımızı çiğnemeye kalkıyor.

 

Tüm uluslararası sözleşmelere, demokrasiye, insan haklarına ve eşitliğe aykırı “grev erteleme” kararının derhal son bulmasını istiyoruz. Bütün emek örgütlerini, sendikaları ve konfederasyonları da çağdışı bir uygulama olan grev ertelemesinin yasadışı ilan edilmesi ve suç kabul edilmesi için ortak çaba sarf etmeye çağırıyoruz.

 

Hakları elinden alınan Kristal-iş sendikasının, Şişecam çalışanlarının ve örgütlenme mücadelesini kesintisiz sürdüren tüm işçilerin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. İşçi sınıfımız er ya da geç tüm haklarını almayı başaracaktır.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

                                                                Merkez Yönetim Kurulu adına

                                                              Mustafa Öztaşkın

                                                                           Genel Başkan