11 SENDİKA, İSTANBUL'DA BAT'IN ÖNÜNDE

120 TEKEL İŞÇİSİNİN İŞTEN ÇIKARTILMASINI PROTESTO ETTİ

Türk-İş üyesi 11 sendika, BAT firmasının İstanbul Maslak’ta bulunan Genel Müdürlük binası önünde kitlesel basın açıklaması yaparak, Samsun-Ballıca Sigara Fabrikası'ndan 120 işçinin işten çıkarılmasını protesto etti ve işvereni, işçileri yeniden işbaşı yaptırmaya davet etti.

Protesto gösterisine, tüm emek karşıtı uygulamalarla birlikte mücadele etme ve dayanışma kararı alan 11 sendika, Tek Gıda İş, Belediye-İş, Tezkoop-İş, Hava-İş, Basın-İş, Kristal-İş, Deri-İş, TÜMTİS, Harb-İş, Petrol-İş, TGS yöneticileri ile İstanbul’da kurulu bulunan şube başkan ve yöneticileri, Tek-Gıda-İş'in  kamu ve özel sektör işyerlerindeki temsilci ve üyeleri katıldı. Petrol-İş Genel Sekreteri Mustafa Çavdar, Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangül,Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen de protesto eylemine katılarak  Tek Gıda-İş ve Tekel işçilerine destek verdiler.

11 sendika adına ortak açıklamayı yapan TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, emeğe yönelik tüm saldırılarda birlikte mücadele etme kararlılığını sürdürdüklerini belirterek, BAT işçisinin yeniden işbaşı yaptırılması taleplerini dile getirdi ve Tek Gıda-İş’e desteklerini ifade etti.

Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel  ise yaptığı açıklamada; önce Başbakan Erdoğan’a seslenerek, TEKEL’in özelleştirilmesi sırasında gerçekleşeceği söylenen istihdam artışı, fabrikaların çalışacağı gibi vaadlerin hiçbirisinin yerine gelmediğini, bütün yaşananlar karşısında neden sessiz kaldıklarını sordu. BAT işverenine hitaben ise sömürgeci bir zihniyetle hareket ettiklerini, bu anlayış ile yapılan hukuksuzluğa asla boyun eğilmeyeceğini, bu toplantının yalnızca bir uyarı olduğunu, BAT işçisi direndiği sürece TekGıda-İş'in sonuna kadar kendileri ile hareket edeceğini ifade eden Türkel, gönüllü olmadıkları sürece hiçbir işçinin işten çıkarılmasına razı gelinmeyeceğini belirtti.  Türkel, açıklamasında işçilerin birlik ve dayanışmasının önemine de değindi  ve mücadelenin ancak güç birliği yapılarak kazanılabileceğinin altını çizdi.

Türkel ve sendika  yöneticileri basın açıklamasının ardından hep birlikte BAT Genel Müdürlük binasının önüne siyah çelenk bıraktılar.