Polyplex işçileri ile dayanışma LabourStart'ta

 

Petrol-İş sendikası çatısı altında örgütlenmeleri nedeniyle Hindistan merkezli çokuluslu şirket Polyplex Corporation Ltd. patronu tarafından işten atılan Polyplex işçileri ile dayanışma kampanyası Uluslararası Kimya Enerji Maden ve Genel İşçiler Federasyonu ICEM tarafından  LabourStart internet sitesine taşındı.

 

Polyplex işçileri ile dayanışma çerçevesinde sitede başlatılan bu kampanyaya Türkiye'den emek dostları da aşağıdaki adresten sitenin Türkçe bölümüne ulaşarak katılabilir.

 

 

http://www.labourstart.org/cgi-bin/solidarityforever/show_campaign.cgi?c=890

 

 

LabourStart hakkında kısa bilgi

 

Uluslararası sendikal hareketteki güncel gelişmelerin haberlerini internet kullanıcılarına online olarak sağlayan LabourStart haber sitesinin ilk nüveleri 1996 yılında İngiltere'de yaşayan emek dostu bir sendikacı olan Eric Lee tarafından atıldı. Başlangıçta Eric Lee'nin kişisel çabaları ile işleyen sitenin adı da The Labour Movement and the Internet: New Internationalism (Emek Hareketi ve İnternet: Yeni Enternasyonalizm) idi. 1997 yılında kısıtlı bir ağ ile Güney Kore'den emek haberlerine yer veren sitenin, 1998 yılında haber ağı daha da  yaygınlaştı, sitenin adı da LabourStart oldu.

 

Bugün site 20'den fazla dilde, 700 kadar sendikanın sitesi kullanılarak 500'den fazla gönüllü muhabirle uluslararası sendikal hareketteki günlük gelişmeleri emek dostları ile buluşturuyor.