Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı RETUNSEE başkanları İstanbul'da toplandı

 

 

Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı (RETUNSEE) Başkanlar Kurulu ile ağ üyesi sendikaların başkanlarının katıldığı toplantı, 11 Aralık 2010 günü İstanbul'da Nov Otel'de yapıldı.

 

Arnavutluk, Sırp Cumhuriyeti, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya,  Makedonya, Romanya, Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye'den on altı enerji ve kimya sendikasını temsilen, yaklaşık otuz delegenin katıldığı toplantıda sendikamızı Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ve Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül temsil etti. RETUNSEE Başkan Yardımcısı Mustafa Öztaşkın, açılışta yaptığı konuşmada, esas olarak ağın geleceğinin tartışılacağı toplantının bu yönüyle tarihi bir nitelik taşıdığını vurguladı. RETUNSEE Başkanı Franc Dolar, Genel Sekreteri Nikos Orfanos ve ağın kurucu başkanı Milan Kovaçeviç de bu tarihi toplantıdan devam kararı çıkması gerektiğini belirttiler.

 

RETUNSEE başkanlar toplantısının gündeminde şu iki konu yer alıyordu:

 

  •  Ağın geleceği,

  •  Ağın iki kez ertelenen ve Mart 2011 sonuna kadar yapılması gereken kongresinin ne zaman yapılacağı.

 

Bütün katılımcılar Romanya'da yapılacak kongreden geçecek yeni bir çalışma planını esas alarak RETUNSEE'nin daha güçlü bir şekilde sürmesi gerektiği, bölgenin özgül sorunlarının bu ihtiyacı dayattığı konusunda mutabık kaldılar.

 

Sendika başkanları RETUNSEE Kongresi'nin Romanya'da Lazar Edeleanu Federasyonu'nun evsahipliğinde 19 Mart 2011 Cumartesi yapılmasını kararlaştırdı.

 

Öztaşkın, toplantıya katılan sendika başkanlarının ağın devam etmesi yönünde iradelerini ortaya koymalarından sonra yaptığı değerlendirme konuşmasında,” Bu toplantı, birliğimizin pekiştiği, güçlendiği bir toplantı oldu. Kongrede önümüze yeni bir çalışma planı koyacağız. Petrol-İş olarak biz de ağın devam etmesini istiyoruz. Çünkü ağın kuruluşundaki gerekçeler ortadan kalkmadı, aksine daha da güncel hale geldi” dedi. Öztaşkın, konuşmasını şöyle tamamladı:

 

“Bu ağı güçlendirecek ve daha da büyüteceğiz. Ağ, bölgemizin en önemli sendikal organlarından biri olacak. Bölgemizde uygulanacak enerji yatırımlarında, politikalarında sosyal taraf biziz, hatta tek sosyal taraf biziz. RETUNSEE dört yılda çok önemli işler başardı. Bu çalışmalar istediğimiz seviyede olmasa da önümüzdeki dönemde daha da başarılı çalışmalar yapacaktır. Bu toplantı önemli bir toplantı oldu. RETUNSEE'nin 19 Mart Kongresi, yeniden ayağa kalktığımız bir toplantı olacaktır.”